Vivalla SK

Referat: Frövi IK - Vivalla SK

Rättvis seger för FIK
Hemmamatchen mot Vivalla SK slutar med vinst för FIK med 4-0 efter 2-0 i paus.
Vi får en kanonstart då Manuel gör 1-0 efter 26 sekunder på ett välplacerat skott som sitter perfekt i målvaktens högra hörn. Ludde i FIK:s mål sätts på prov några gånger i första men räddar alla skotten galant. I spelminut 16 gör vi 2-0 efter en intränad variant på en fast situation där Jonas snappar upp en målvaktsretur efter ett skott från Rasmus. Jonas sätter enkelt bollen i nät från nära håll. Ledning med 2-0 i paus får ses som rättvist. KIllarna pratar ihop sig i paus och är överens om att göra lite korrigeringar i främst anfallsspelet med målet att försöka få till ett rörligare spel.
I andra halvleks andra spelminut lyfter Gurra bollen till Filip som får till en halvvolley med vänstern men bollen går utanför. Minuten senare kommer Jonas nästan loss på vänsterkanten men trycks bort precis innan skottet kommer. I spelminut 26 kommer 3-0 och målskytt är Filip efter pass från Markus. Större delen av andra halvlek spelar Vivalla med offensiv målvakt vlílket medför chanser att skjuta mot öppet mål om man vinner bollen på egen planhalva och det gör vi vid några tillfällen men varje gång så smiter skotten utanför det tomma målet. Jonas är nära att göra sitt andra mål för kvällen då han i spelminut 31 kommer loss men målvakten får på en tå och bollen går utanför. När klockan visar 33 minuter så rullar FIK upp ett vacker anfall med mycket rörelse men anfallet avslutas med ett skott precis utanför målvaktens högra stolpe. Vivalla har flera farliga skott i andra men Ludde är alltid med och gör några riktigt fina räddningar och håller nollan. Ludde är vaken med två minuter kvar av matchen då han hittar Filip via ett härligt utkast och mackan från Ludde förvaltar Filip på bästa sätt då han chippar bollen i mål mot utrusande målvakt (4-0). Vi är nära att göra ytterligare ett mål i sista spelminuten men Gurras skott går precis utanför stolpen. Publiken räknades till 26 personer och de fick se ett taggat FIK som vann rättvist.